Categoria: Estudis i projectes

Prolongació de l'interval QT induït per la droga i les seves complicacions després d'una sobredosi aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Toxicologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un anàlisi de les guies per informar els estudis de casos i sèries en prolongació de l'interval QT induït per la droga i les seves complicacions després d'una sobredosi aguda. També hi han participat en centres Nordamericans i Australians.

Christopher Yates Bailo , metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Guidelines for reporting case studies and series on drug-induced QT interval prolongation and its complications following acute overdose" a la revista Clinical Toxicology.

L'avaluació i maneig de pacients amb una prolongació de l'interval QT en sobredosi necessita un mètode apropiat per mesurar i ajustar l'interval QT per al ritme cardíac (RC) per decidir si el pacient té disrítmies perilloses per a la vida, destaca sobretot la taquicàrdia ventricular (TV). El grup de treball Clinical Toxicology Collaborative (CTC) va revisar la literatura revisada en prolongació de l'interval de la QT induïda per la droga, és obvi que moltes publicacions havien eliminat dades essencials que eren necessàries per valorar a fons i comparar l'evidència. L'objectiu d'aquesta guia era identificar criteris essencials i ideals requerits quan s'informa d'un cas d'una prolongació de l'interval QT per drogues i/o TV en sobredosi.

Referència de l'article
Berling I, Hatten BW, Hoffman RS, Othong R, Roberts DM, Mustafa RA, et al. Guidelines for reporting case studies and series on drug-induced QT interval prolongation and its complications following acute overdose. Clin Toxicol. doi: 10.1080/15563650.2019.1605077. PubMed PMID: 31018700

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera realitza un electrocardiograma a la consulta infermera d'adults d'atenció primària / CC BY-NC-SA 4.0]