Categoria: Estudis i projectes

Influència dels sentiments depressius en el processament cerebral de les dones amb fibromiàlgia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears ha participat en la publicació d'un article on s'analitzà la influència dels sentiments depressius en el processament cerebral de les dones amb fibromiàlgia. També hi han participat la Universidad de Extremadura, EXERNET, la Universitat de les Illes Balears, el IUNICS i la Universidad Autónoma de Chile.

Carolina Sitges , investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Influence of depressive feelings in the brain processing of women with fibromyalgia" a la revista Medicine (Baltimore).

La depressió és un dels problemes mentals més comú que afecta a més del 10% de la població. La prevalença d'aquest trastorn és major en pacients amb fibromiàlgia. Malgrat això, la influència de la combinació de depressió de fibromiàlgia en el processament cerebral no s'entén correctament. Es volia analitzar els estudis d'encefalogrames d'espectre de senyal en dones amb fibromiàlgia quan els sentiments depressius apareixen.

Referència de l'article
Villafaina S, Sitges C, Collado-Mateo D, Fuentes-Garcia JP, Gusi N. Influence of depressive feelings in the brain processing of women with fibromyalgia An EEG study. Medicine (Baltimore). 2019;98(19):e15564. doi: 10.1097/MD.0000000000015564. PubMed PMID: 31083224. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Medicine (Baltimore)]