Categoria: Estudis i projectes

Polítiques alimentàries per prevenir l'obesitat i les principals malalties no transmisibles a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un article sobre les polítiques alimentàries per prevenir l'obesitat i les principals malalties no transmissibles a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera , investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Políticas alimentarias para prevenir la obesidad y las principales enfermedades no transmisibles en España: querer es poder" a la revista Gaceta Sanitaria.

A Espanya, un terç dels menors i dos terços dels adults pateixen excés de pes, una condició que genera un sobrecost mèdic directe de 2000 milions d'euros. L'entorn alimentari obesogènic causa obesitat quan promou el consum de begudes ensucrades i d'aliments ultra processats. Per això, es proposen cinc polítiques prioritàries amb el PODER de revertir l'epidèmia d'obesitat i de malalties no transmissibles associades a ella, mitjançant la creació d'entorns alimentaris saludables.

Referència de l'article
Royo-Bordonada MÁ, Rodríguez-Artalejo F, Bes-Rastrollo M, Fernández-Escobar C, González CA, Rivas F, et al. Políticas alimentarias para prevenir la obesidad y las principales enfermedades no transmisibles en España: querer es poder. Gac Sanit [Internet]. Epub 2019. doi: 10.1016/j.ad.2019.02.003. PubMed PMID: 31153547

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Fuente: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Mare passejant / CC BY-NC-SA 4.0]