Categoria: Estudis i projectes

Blocs interatrials i factors de risc de persones amb VIH

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre la prevalença de blocs interatrials i factors de risc de persones infectades pel virus d'immunodeficiència humana. També hi va la Universitat de les Illes Balears.

Francisco Fanjul , metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; Antoni Campins, Javier Asensio i Melchor Riera , metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases; i Dora Romaguera i Miquel Fiol , investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Interatrial blocks prevalence and risk factors for human immunodeficiency virus-infected persons" a la revista .

Els blocs interatrials es consideren un nou factor de risc important per a la fibril·lació atrial i esdeveniments cerebrovasculars. La seva prevalença i implicacions clíniques s'han informat en la població general i alguns subgrups de pacients, no s’ha informat prèviament de dades de poblacions infectades pel VIH, amb una prevalença no menyspreable de fibril·lació auricular.

Referència de l'article
Fanjul F, Campins A, Asensio J, Sampériz G, Yañez A, Romaguera D, et al. Interatrial blocks prevalence and risk factors for human immunodeficiency virus-infected persons. PLOS ONE. 17 octubre 2019;14(10):e0223777. 10.1371/journal.pone.0223777. PubMed PMID: 31622385. PubMed Central PMCID: PMC6797089.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones al mercat de Santa Maria / CC BY-NC-SA 4.0]