Categoria: Estudis i projectes

Característiques de textura computacional d'imatges dermoscòpiques i el seu vincle a la terminologia descriptiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat una enquesta sobre les característiques de textura computacional d'imatges dermoscòpiques i el seu vincle a la terminologia descriptiva.

Lidia Talavera Martínez, Pedro Bibiloni i Manuel González Hidalgo, investigadors de l'IdISBa i membres del Grup d'investigació Scopia, han publicat l'article amb el títol "Computational texture features of dermoscopic images and their link to the descriptive terminology: A survey" a la revista Computer Methods and Programs in Biomedicine.

Les característiques de textura extretes per ordinador són rellevants per diagnosticar lesions cutànies com els melanomes. L'objectiu era establir una relació entre la terminologia descriptiva ja establerta, la qual descriu els atributs de les estructures basades en el seu aspecte més que en les seves causes subjacents i els mètodes computacionals per extreure les característiques basades en la textura. En abordar aquest problema, es pot comprovar quins indicadors utilitzats pels dermatòlegs es reflecteixen en les característiques de textura extretes.

Referència de l'article
Talavera-Martínez L, Bibiloni P, González-Hidalgo M. Computational texture features of dermoscopic images and their link to the descriptive terminology: A survey. Comput Methods Programs Biomed. 26 agost 2019. doi: 10.1016/j.cmpb.2019.105049. PubMed PMID: 31494412.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]