Categoria: Estudis i projectes

Determinants i diferències en la satisfacció amb els inhaladors entre pacients amb asma o MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi on s'analitzen els determinants i diferències en la satisfacció amb els inhaladors entre els pacients amb asma o MPOC. També hi han participat l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín, el Centro de Salud Javier Sáenz de Buruaga i l'Hospital Regional de Málaga.

Borja Cosío , pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Determinants and Differences in Satisfaction with the Inhaler Among Patients with Asthma or COPD" a la revista The Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

La satisfacció amb l'inhalador és un determinant important del tractament d'adherència en pacients amb asma i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Malgrat això, alguns estudis han comparat aquests dos grups per identificar els factors associats amb la satisfacció amb l'inhalador. Es volia avaluar i comparar la satisfacció amb l'inhalador en pacients amb asma o MPOC i determinar les variables associades amb un alt grau de satisfacció amb l'inhalador.

Referència de l'article
Plaza V, Giner J, Curto E, Belén Alonso-Ortiz M, Itxaso Orue M, María Vega J, et al. Determinants and differences in satisfaction with the inhaler among patients with asthma or COPD. J Allergy Clin Immunol Pract. 3 oct 2019. doi: 10.1016/j.jaip.2019.09.020. PubMed PMID: 31586668
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Inhaladors / CC BY-NC-SA 4.0]