Categoria: Estudis i projectes

El paper de la infermera de geriatria com a resposta clau en l'atenció a les persones grans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma han publicat un article sobre el paper de la infermera de geriatria com a resposta clau en l'atenció a les persones grans.

María Viña-García-Bericua, infermera de l'Hospital Universitari Son Espases; i Isabel Román-Medina, infermera de l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma; han publicat l'article amb el títol "La enfermera especialista en geriatría como respuesta clave en la atención a la persona mayor, la cronicidad, la cronicidad compleja y sus consecuencias en la dependencia" a la revista Enfermería Clínica.

L'envelliment junt amb la multimorbiditat, la polimedicació i a diversos factors socials es conforma com un dels determinants que condueixen a augmentar la complexitat de l'atenció en les persones grans i a dificultar, per tant, aportar respostes eficaces des dels sistemes sanitaris a les seves necessitats.

Per afrontar aquest nou i creixent escenari de l'atenció a la persona gran, és necessari que els sistemes formals d'atenció, sanitari i social, defineixin llocs de treball específics perquè les especialistes en infermeria geriàtrica, formades per abordar les necessitats de les persones grans des d'una perspectiva de l'atenció integral, tant en l'envelliment saludable com en els diferents problemes de salut d'aquest grup poblacional, caracteritzat per les mateixes conseqüències de l'envelliment i la cronicitat cap a la dependència, desenvolupin les competències que la llei estableix en el marc d'un equip interdisciplinari, per a les que s'han format i acreditades, sumant així valor en la resposta que els sistemes sanitari i social han d'aportar a aquest creixent problema de la triada "envelliment-cronicitat-dependència".

Referència de l'article
Viña-García-Bericua M, Román-Medina I. La enfermera especialista en geriatría como respuesta clave en la atención a la persona mayor, la cronicidad, la cronicidad compleja y sus consecuencias en la dependencia. Enferm Clin. 2019;29(6):381-4. doi: 10.1016/j.enfcli.2019.09.013. PubMed PMID: 31672286.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera geriàtrica fa el seguiment infermer a les persones residents del centre geriàtric / CC BY-NC-SA 4.0]