Categoria: Estudis i projectes

Esdeveniments cardiovasculars en pacients amb pneumònia adquirida en la comunitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre els esdeveniments cardiovasculars primerencs i tardans en pacients amb pneumònia adquirida en la comunitat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Isabel Mir, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Eventos cardiovasculares tempranos y tardíos en pacientes ingresados por neumonía adquirida en la comunidad" a la revista Archivos de Bronconeumología.

La pneumònia adquirida a la comunitat s'associa al desenvolupament d'esdeveniments cardiovasculars. L'objectiu de l'estudi va ser analitzar els factors relatius a l'hoste, la gravetat i l'etiologia que s'associen amb l'aparició d'aquests esdeveniments, primerencs i tardans, i el seu impacte en la mortalitat.

Referència de l'article
Aldás I, Menéndez R, Méndez R, España PP, Almirall J, Boderías L, et al. Eventos cardiovasculares tempranos y tardíos en pacientes ingresados por neumonía adquirida en la comunidad. Arch Bronconeumol. Nov 2019;S0300289619304016. doi: 10.1016/j.arbres.2019.10.009. PubMed PMID: 31791646.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

 [Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]