Categoria: Estudis i projectes

Models teòrics de promoció de la salut en la pràctica habitual en atenció primària de salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Gabinet Tècnic de la Gerència d'Atenció Primària, l'Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Direcció General de Prestacions i Farmàcia de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears han participat en la publicació d'un article sobre els models teòrics de promoció de la salut en la pràctica habitual en atenció primària de salut. També hi han participat diferents centres espanyols.

Clara Vidal Thomàs, infermera investigadora del Gabinet Tècnic de la Gerència d'Atenció Primària i de l'IdISBa; i Nacho García Pineda, Director General de Prestacions i Farmàcia de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears,  ha participat en l'article amb el títol "Modelos teóricos de promoción de la salud en la práctica habitual en atención primaria de salud" a la revista Gaceta Sanitaria.

 L'objectiu era comprendre a quins models teòrics s'ajusta la pràctica actual de la prevenció primària i promoció de la salut en atenció primària de salut en diferents centres de salut de set comunitats autònomes d'Espanya segons els/les professionals de distintes disciplines d'aquest d'àmbit assistencial.

Referència de l'article
Gil-Girbau M, Pons-Vigués M, Rubio-Valera M, Murrugarra G, Masluk B, Rodríguez-Martín B, et al. Modelos teóricos de promoción de la salud en la práctica habitual en atención primaria de salud. Gac Sanit. Nov 2019. doi: 10.1016/j.gaceta.2019.06.011. PubMed PMID: 31753510.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS de Vila. Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]