Categoria: Estudis i projectes

Estudi multicèntric europeu sobre conjunts de símptomes depressius en relació amb el pes corporal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears, ha participat en la publicació d'un estudi multicèntric europeu sobre conjunts de símptomes depressius en relació amb el pes corporal.

Margalida GiliMiquel Roca, investigadors de l'IdISBa i la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Depressive Symptom Clusters in Relation to Body Weight Status: Results From Two Large European Multicenter Studies", a la revista Frontiers in Psychiatry.

Hi ha una gran evidència de l'associació bidireccional entre la depressió i l'obesitat. Alguns factors biològics, psicològics i relacionats amb el comportament, podrien influir en aquesta complexa associació. La impressió clínica i evidència preliminar, suggereixen que els pacients amb diagnòstic del trastorn depressiu major poden presentar patrons de símptomes depressius molt diferents, depenent del seu pes corporal. Fins ara, es coneixia poc sobre les diferències potencials en símptomes depressius en relació amb el pes corporal. L'objectiu d'aquesta anàlisi és la investigació de diferències potencials en conjunts de símptomes de depressió (símptomes d'humor, símptomes somàtics/vegetatius i símptomes cognitius), en relació amb el pes corporal.

Referència de l'article
Baldofski S, Mauche N, Dogan-Sander E, Bot M, Brouwer IA, Paans NPG, et al. Depressive Symptom Clusters in Relation to Body Weight Status: Results From Two Large European Multicenter Studies. Front Psychiatry. 2019;10:858. doi: 10.3389/fpsyt.2019.00858. PubMed PMID: 31824355.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home passejant / CC BY-NC-SA 4.0]