Categoria: Estudis i projectes

Estratègia basada en l'evidència per avaluació de la qualitat de mostres de teixit humà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Inflamació, reparació i càncer en malalties respiratòries de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balers (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un informe sobre la cerca d'una estratègia basada en l'evidència per avaluació de la qualitat de mostres de teixit humà. També hi han participat diferents centres espanyols membres de la Xarxa Nacional de Biobancs.

Margalida Esteva Socias i Cristina Vilena, investigadores del Grup d'Inflamació, reparació i càncer en malalties respiratòries de l'IdISBa i l'Hospital Universitari Son Espases, des del Biobanc Pulmonar CIBERES, han liderat i han participat en la publicació de l'article amb el títol "In-search of an evidence-based strategy for quality assessment of human tissue samples: report of the tissue Biospecimen Research Working Group of the Spanish Biobank Network" a la revista Journal of Translational Medicine.

L'objectiu d'aquest treball és remarcar la importància d'obtenir un procediment estandaritzat per assegurar i avaluar tant la usabilitat clínica com per a investigació de mostres de teixit humà i millorar la reproducibilitat dels resultats amb elles.

El Biobanc Pulmonar CIBERES és un biobanc en xarxa, coordinat des de l'IdISBa i l'Hospital Universitari Son Espases, creat en 2008, per tal de facilitar i subministrar mostres biològiques de qualitat i molt ben controlades, per promoure la investigació sobretot en malalties respiratòries i associades, i així, contribuir en la millora del diagnòstic i tractament de molts pacients.

Referència de l'article
Esteva-Socias M., Artiga M.-J., Bahamonde O., Belar O., Bermudo R., Castro E., et al. In search of an evidence-based strategy for quality assessment of human tissue samples: report of the tissue Biospecimen Research Working Group of the Spanish Biobank Network. J Transl Med. 2019;17(1):370. doi: 10.1186/s12967-019-2124-8. PubMed PMID: 31718661.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Biobanc Pulmonar CIBERES]