Categoria: Estudis i projectes

S'hauria de considerar la deficiència de MASP-2 com a immunodeficiència primària?

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre si la deficiència de MASP-2 hauria de ser considerada com a immunodeficiència primària. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antoni Payeras, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Should MASP-2 Deficiency Be Considered a Primary Immunodeficiency? Relevance of the Lectin Pathway" a la revista Journal of Clinical Immunology.

La lectina d'unió a mannosa (LUM)- associada a la proteasa-2 serina (MASP-2) és un enzim indispensable per a l'activació de via de complement lectina. La seva deficiència és classificada com a immunodeficiència primària associada a les infeccions bacterials piogèniques, malaltia pulmonar inflamatòria i autoimmunitat.

Referència de l'article
García-Laorden MI, Hernández-Brito E, Muñoz-Almagro C, Pavlovic-Nesic S, Rúa-Figueroa I, Briones ML, et al. Should MASP-2 Deficiency Be Considered a Primary Immunodeficiency? Relevance of the Lectin Pathway. J Clin Immunol. Des 2019. doi: 10.1007/s10875-019-00714-4. PubMed PMID: 31828694.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Pacients esperant / CC BY-NC-SA 4.0]