Categoria: Estudis i projectes

L'origen genètic pel desequilibri de la base àcida dispara el dany mitocondrial que explicaria la resposta autoimmune i duu a tumors neuroendocrins gàstrics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en un estudi liderat pel CNIO sobre com l'origen genètic pel desequilibri de la base àcida dispara el dany mitocondrial que explicaria la resposta autoimmune i duu a tumors neuroendocrins gàstrics. També hi han participat el CIBERER i la Università degli Studi di Napoli Federico II.

José Reyes, digestòleg de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A genetic origin for acid–base imbalance triggers the mitochondrial damage that explains the autoimmune response and drives to gastric neuroendocrine tumours" a la revista Gastric Cancer.

Els tumors neuroendocrins gàstrics tipus I (gNETs) sorgeix de la hipergastrinèmia en pacients amb gastritis atròfica crònica autoimmune. D'acord amb el model clàssic, el H+/K+ ATPase gàstric era l'autoantigen reconegut causant per cèlules CD4-T en escenari autoimmune crònic que secreta IL-17 i es correlaciona amb atròfia de la cèl·lula parietal (CP), la qual duu a l'aclorhídria gàstrica i augmenta el risc de neoplàsies gàstriques. Però, el mecanisme amb el qual la resposta inflamatòria es correlaciona amb l'atròfia CP no està ben definida.

Referència de l'article
Benítez J, Marra R, Reyes J, Calvete O. A genetic origin for acid–base imbalance triggers the mitochondrial damage that explains the autoimmune response and drives to gastric neuroendocrine tumours. Gastric Cancer. 2020;23(1):52-63. doi: 10.1007/s10120-019-00982-4. PubMed PMID: 31250150.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hospital d'Inca exterior / CC BY-NC-SA 4.0]