Categoria: Estudis i projectes

Canvi d'enzims antioxidants en diferents estadis no metastàtics en els teixits tumorals i peritumorals del càncer colorrectal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional (GMOT) amb memebres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), l'Hospital Universitari Son Espases, l'Hospital Universitari Son Llàtzer, la Universitat de les Illes Balears i el IUNICS han publicat un article sobre el canvi d'enzims antioxidants en diferents estadis no metastàtics en els teixits tumorals i peritumorals del càncer colorectal.

Auba Gaya-Bover, Reyniel Hernández-López, Marina Alorda-Clara, Javier M Ibarra de la Rosa, Esther Falcó, Teresa Fernández, Maria Margarita Company, Margalida Torrens-Mas, Pilar Roca, Jordi Oliver, Jorge Sastre-Serra i Daniel Gabriel Pons, investigadors del grup GMOT, han publicat l'article amb el títol "Antioxidant Enzymes Change in Different Non-Metastatic Stages in Tumoral and Peritumoral Tissues of Colorectal Cancer" a la revista The International Journal of Biochemistry & Cell Biology.

Les defenses antioxidants i l'estrès oxidatiu són relacionats amb el desenvolupament, progressió i malignitat del càncer colorectal. Malgrat això, el seu paper en etapes primerenques encara no és coneix. Cada vegada més estudis han mostrat que el teixit no tumoral adjacent no són normals. Per això, l'objectiu era analitzar els nivells de proteïna del MnSOD (Manganès Superòxid-dismutasa), acMnSOD (Superòxid-dismutasa de manganès acetilat), SIRT3 (Sirtuin 3), CuZnSOD (Superòxid-dismutasa de zinc coure), CAT (catalasa), GPx (glutatió) tant en tumors com en teixits no tumorals adjacents procedents de pacients amb càncer colorectal per transferència de proteïnes.

Referència de l'article
Gaya-Bover A, Hernández-López R, Alorda-Clara M, Ibarra de la Rosa JM, Falcó E, Fernández T, et al. Antioxidant enzymes change in different non-metastatic stages in tumoral and peritumoral tissues of colorectal cancer. Int J Biochem Cell Biol. març 2020;120:105698. doi: 10.1016/j.biocel.2020.105698. PubMed PMID: 31981728.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IdISBa]