Categoria: Estudis i projectes

La inhibició efectiva de proteïnes d’unió a penicil·lina per la combinació de cefepima i zidebactam porta associada una potent activitat bactericida contra aïllats de Pseudomonas aeruginosa productores de carbapenemases de classe B (VIM-1)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre la inhibició conjunta de proteïnes d’unió a penicil·lina (PBP) per part de cefepima i zidebactam en presència de la β-lactamasa VIM-1, que ha demostrat una potent activitat bactericida contra aïllats de Pseudomonas Aeruginosa productors de metal·lo-β-lactamases (MBL). També hi han participat el Wockhardt Research Centre i el Complejo Hospitalario Universitario A Coruña.

Bartolomé MoyàGabriel Cabot i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Effective Inhibition of PBPs by Cefepime and Zidebactam in the Presence of VIM-1 Drives Potent Bactericidal Activity Against MBL-expressing Pseudomonas Aeruginosa" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

La combinació de cefepima i el nou potenciador de β-lactàmics zidebactam (WCK 5222) s'està desenvolupant pel tractament d'infeccions per part de gram-negatius multiresistents, difícils de tractar. Contra patògens productors de MBL, cefepima i zidebactam indueixen l’elongació de les cèl·lules i formació d'esferoplasts, indicant disfunció de la PBP3 i PBP2 respectivament, produint un ampli efecte bactericida en combinació. L'objectiu d'aquest estudi era determinar la base mecanicista de l'efecte bactericida per part d’aquesta nova combinació (cefepima/zidebactam) sobre patògens multiresistents que expressen MBL (VIM-1).

Referència de l'article
Moya B, Bhagwat S, Cabot G, Bou G, Patel M, Oliver A. Effective inhibition of PBPs by cefepime and zidebactam in the presence of VIM-1 drives potent bactericidal activity against MBL-expressing Pseudomonas aeruginosa. J Antimicrob Chemother. Feb 2020. doi: 10.1093/jac/dkaa036. PubMed PMID: 32083659.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]