Categoria: Estudis i projectes

Influències del genotipus UGT1A1 en els resultats clínics en pacients amb leucèmia mieloide aguda de risc intermedi tractat amb quimioteràpia basada en citarabina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i de l'Hospital Universitari Son Espases han participat  en la publicació d'un article sobre les influències del genotipus UGT1A1 en els resultats clínics en pacients amb leucèmia mieloide aguda de risc intermedi tractat amb quimioteràpia basada en citarabina. També hi han participat diferents centres espanyols.

Joan Bargay, hematòleg de  l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Antonia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "UGT1A1 genotype influences clinical outcome in patients with intermediate-risk acute myeloid leukemia treated with cytarabine-based chemotherapy" a la revista Leukemia.

El tractament de la leucèmia mieloide aguda (LMA) s'ajusta d'acord amb els factors de risc i marcadors moleculars. La citarabina es manté com a principal fàrmac per tractar per la LMA i alguns estudis han analitzat la rellevància pronòstica del genotip dels enzims metabolitzadors de la citarabina. La glucuronidació s'ha identificat per ser rellevant en la depuració de la citarabina, però encara es tenene poques dades sobre l'impacte clínic dels polimorfismes genètics coneguts per condicionar l'activitat de les UDP-glucuronosil transferides. Aquí es mostra l'associació entre els genotips UGT1A1 rs8175347 i el resultat clínic de 455 pacients amb leucèmia mieloide aguda de risc intermedi que reben quimioteràpia basada en citarabina.

Referència de l'article
Díaz-Santa J, Rodríguez-Romanos R, Osca G, Pratcorona M, Garrido A, Coll R, et al. UGT1A1 genotype influences clinical outcome in patients with intermediate-risk acute myeloid leukemia treated with cytarabine-based chemotherapy. Leukemia. 2020;1-9. doi: 10.1038/s41375-020-0784-2. PubMed PMID: 32152464.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]