Categoria: Estudis i projectes

Recomanacions sobre la gestió clínica de la infecció per SARS-CoV2 en pediatria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les recomanacions sobre la gestió clínica de la infecció per SARS-CoV2 en pediatria. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan Carlos de Carlos Vicente, pediatra de  l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones sobre el manejo clínico de la infección por el «nuevo coronavirus» SARS-CoV2. Grupo de trabajo de la Asociación Española de Pediatría (AEP)" a la revista Anales de Pediatría.

El 31 de desembre de 2019, la Comissió Municipal de Salut i Sanitat de Wuhan (província de Hubei, Xina) informà sobre l'existència de 27 casos de pneumònia d'etiologia desconeguda amb inici de símptomes el 8 de desembre, incloent 7 casos greus, amb exposició comuna a un mercat de marisc, peix i animals vius a la ciutat de Wuhan. El 7 de gener de 2020, les autoritats xineses identificaren com agent causant el brot d'un nou tipus de virus de la família Coronaviridae, denominat termporalment "nou coronavirus", 2019-nCoV. El 30 de gener de 2020 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) declara el brot d'Emergència Internacional. El dia 11 de febrer l'OMS assigna el nom de SARS-CoV2 i infecicó COVID-2019 (Coronavirus Infectious Disease). El Ministeri de Sanitat convocà a les Societats d'Especialitats per a l'elaboració d'un protocol clínic de gestió de la infecció. L'Associació Espanyola de Pediatria va nomenar un grup de treball de les Societats d'Infectologia Pediàtrica i Cures Intensives Pediàtriques que s'encarreguen d'elaborar les presents recomanacions amb l'evidència disponible en el moment de la seva realització.

Referència de l'article
Calvo C, García López-Hortelano M, de Carlos Vicente JC, Vázquez Martínez JL, Grupo de trabajo de la Asociación Española de Pediatría para el brote de infección por Coronavirus, colaboradores con el Ministerio de Sanidad, Miembros del Grupo de Expertos de la AEP. Recomendaciones sobre el manejo clínico de la infección por el «nuevo coronavirus» SARS-CoV2. Grupo de trabajo de la Asociación Española de Pediatría (AEP). An Pediatr (Barc). 12 març 2020. doi: 10.1016/j.anpedi.2020.02.001. PubMed PMID: 32173188.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]