Categoria: Estudis i projectes

Guia de Bones Pràctiques per a la cura i maneig de l'ostomia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en la publicació dels resultats de la implantació de la Guia de Bones Pràctiques per a la cura i maneig de l'ostomia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Silvia Obarrio-Fernández, infermera de l'Hospital Mateu Orfila, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Implantación de la Guía de buenas prácticas para el cuidado y manejo de la ostomía: resultados en cuidados" a la revista Enfermería Clínica.

Les cures proporcionades a les persones ostomitzades són crucials per a la seva evolució i rehabilitació. Les guies de pràctica clínica de la Registered Nurses’ Association of Ontario recullen les intervencions infermeres amb major evidència en la cura del pacient ostomitzat. L'objectiu de l'estudi és analitzar l'impacte en les cures i els resultats de salut dels pacients després de la implantació de la guia de Cures i maneig de l'ostomia.

Referència de l'article
Folguera-Arnau M, Gutiérrez-Vilaplana JM, González-María E, Moreno-Casbas MT, Obarrio-Fernández S, Lorente-Granados G, et al. Implantación de la Guía de buenas prácticas para el cuidado y manejo de la ostomía: resultados en cuidados. Enferm Clin. 28 abril 2020. doi: 10.1016/j.enfcli.2019.10.029. PubMed PMID: 32359975.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermer ostomaterapeuta neteja i canvia un dispositiu de bossa d'ostomia / CC BY-NC-SA 4.0]