Categoria: Estudis i projectes

Biosensors per al maneig de la tempesta de citocines en la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar de Sèpsia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi sobre la utilització biosensors per al maneig de la tempesta de citocines en la COVID-19.

, Alejandra Alba-Patiño, Enrique Baron, , Marta González-Freire, i Biosensors for Managing the COVID-19 Cytokine Storm: Challenges Ahead" a la revista ACS Sensors.

La pandèmia de la COVID-19 ha sobresaturat moltes unitats de medicina intensiva fins al punt del col·lapse, duent a grans cims en el recompte de morts. ldentificar pacients que poden ser crítics i donar-los-hi un ràpid tractament és una estratègia per evitar la sobresaturació de l'UCI. Hi ha un consens que la síndrome hiperinflamatòria o "tempesta de citocines" és responsable dels mals resultats en COVID-19. Mesurant els nivells de les citocines al punt d'atenció sanitària és requerit per entendre millor aquest procés. En aquest article es presenten els principals esdeveniments darrere de la tempesta de citocines en la COVID-19 així com a tractaments experimentals actuals i aproximacions en biosensors per monitorar el procés i guiar teràpies.

Referència de l'article
Russell SM, Alba-Patiño A, Baron E, Borges M, González-Freire M, de la Rica R. Biosensors for Managing the COVID-19 Cytokine Storm: Challenges Ahead. ACS Sens. 2 juny 2020. doi: 10.1021/acssensors.0c00979. PubMed PMID: 32482077.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]