Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi de mostres d'orina per avaluar els factors de risc de tenir pedres en infants sans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació Multidisciplinar en Pediatria de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) amb membres del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases; el Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el IUNICS; la Unitat de Rerca de l'Hospital Universitari Son Espases, el Departament de Nefrologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases i el Laboratori d'Anàlisis Clíniques de de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un estudi sobre l'anàlisi de la composició de l'orina de mostres dividides en 24 h per avaluar els factors de risc de tenir pedres en infants sans.

Concepcion Mir, Dolores Rodrigo i Javier Lumbreras, pediatres investigadors del Grup d'Investigació Multidisciplinar en Pediatria; Adrian Rodríguez, Concepción Saez-Torres, Antonia Costa-Bauza i Fèlix Grases, membres del Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització; Guiem Frontera, investigador de l'Hospital Universitari Son Espases; Natalia Espinosa, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases; i Cristina Gómez, facultativa del laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Analysis of Urine Composition From Split 24-h Samples: Use of 12-h Overnight Samples to Evaluate Risk Factors for Calcium Stones in Healthy and Stone-Forming Children" a la revista Journal of Pediatric Urology.

L'objectiu de l'article era analitzar les variacions dels factors promotors i inhibidors de les pedres a l'orina utilitzant mostres dividides en 24 hores en infants sans i amb infants amb tendència a la formació de pedres.

Referència de l'article
Mir C, Rodriguez A, Rodrigo D, Saez-Torres C, Frontera G, Lumbreras J, et al. Analysis of urine composition from split 24-h samples: use of 12-h overnight samples to evaluate risk factors for calcium stones in healthy and stone-forming children. J Pediatr Urol. 22 febrer 2020. doi: 10.1016/j.jpurol.2020.02.011. PubMed PMID: 32276885.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Família / CC BY-NC-SA 4.0]