Categoria: Estudis i projectes

Tractament antibiòtic convencional per a l'endocarditis infecciosa per cocco gram positiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un assaig clínic aleatori sobre un règim antibiòtic de curta durada comparat amb el tractament antibiòtic convencional per a l'endocarditis infecciosa per cocco gram positiva. També hi han participat diferents centres espanyols.

Vicente Peral, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en l'article amb el títol "Short-course Antibiotic Regimen Compared to Conventional Antibiotic Treatment for Gram-Positive Cocci Infective Endocarditis: Randomized Clinical Trial (SATIE)" a la revista BMC Infectious Diseases.

Les complicacions més serioses per endocarditis infecciosa (EI) apareix en l'anomenada "fase crítica" de la malaltia, que representa els primers dies després del diagnòstic. La majoria dels pacients que pateixen la fase aguda té un resultat favorable, no obstant això, queden hospitalitzats durant molt de temps, principalment per completar la dosi d'antibiòtics. La hipòtesi més gran d'aquest assaig en pacients amb EI clínicament estable i resposta adequada al tractament antibiòtic, sense signes d'infecció persistent, complicacions periannulars o foci metastàtic, un període més curt d'antibiòtic podria ser tan eficient i segur com el clàssic de 4 a 6 setmanes de règim antibiòtic.

Referència de l'article
Olmos C, Vilacosta I, López J, Sáez C, Anguita M, García-Granja PE, et al. Short-course antibiotic regimen compared to conventional antibiotic treatment for gram-positive cocci infective endocarditis: randomized clinical trial (SATIE). BMC Infect Dis. 2020;20(1):417. doi: 10.1186/s12879-020-05132-1. PubMed PMID: 32546269.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]