Categoria: Gestió de la investigació

Reforma de la carrera investigadora i l'Estatut del Personal Docent i Investigador

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i el president de CRUE Universitats Espanyoles, José Carlos Gómez Villamandos, s'han reunit en el Ministeri amb l'objectiu de coordinar les reformes de la carrera investigadora i de l'Estatut del Personal Docent i Investigador (PDI).

Es busca dissenyar una carrera professional estable i predictible, tenint molt en compte tant als investigadors de les universitats com als dels hospitals. El Ministeri d'Universitats està treballant en l'esborrany de l'Estatut del PDI, l'objectiu del qual és dotar d'estabilitat a la figura del personal docent investigador.

Durant la reunió s'ha manifestat la necessitat de definir la carrera del personal tècnic de suport, una reforma pendent de la Llei de la Ciència que ja ha iniciat el Ministeri de Ciència i Innovació. També, s'ha subratllat la necessitat de compaginar les figures contractuals de recerca en la universitat i en els organismes de recerca i altres centres d'R+D+I per a impulsar la mobilitat entre institucions, que és una de les principals carències del sistema públic de recerca espanyol.

Mobilitat

Durant la reunió s'ha subratllat la necessitat de compaginar les figures contractuals de recerca en la universitat i en els organismes de recerca i altres centres d'R+D+I per a impulsar la mobilitat entre institucions, que és una de les principals manques del sistema públic de recerca espanyol. També s'ha abordat la necessitat de reforçar la transferència de coneixement, per la qual cosa s'està treballant en la transformació de les Oficines de Transferència de Resultats de Recerca (OTRIS).

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 15/09/2020]

[Foto: IdISBa]

Notícies relacionades