Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Impacte a la vida real del tractament amb glucocorticoides en la mortalitat per COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi multicèntric retrospectiu sobre l'impacte a la vida real del tractament amb glucocorticoides en la mortalitat per COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Almudena Hernández Milián, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Real-life impact of glucocorticoid treatment in covid-19 mortality: A multicenter retrospective study" a la revista Journal of Clinical Medicine.

Es volia determinar l'impacte de l'ús d'esteroides en la mortalitat intrahospitalària per COVID-19 en un estudi de cohort retrospectiu de la base de dades SEMICOVID19 de pacients admesos per SARS-CoV-2 confirmats al laboratori de 131 hospitals espanyols.

Els pacients tractats amb corticoesteroides es varen comparar amb els pacients no tractats amb corticoesteroides, i es va ajustar utilitzant una puntuació de propensió per tractament amb esteroides.

El tractament amb esteroides redueix la mortalitat per un 24% relatiu al tractament no esteroide. Aquests resultats recolzen l'ús de glucocorticoides en COVID-19 en aquest subgrup de pacients.

Referència de l'article
Muñoz-Gómez A, Fernández-Cruz A, Lavilla-Olleros C, Giner-Galvañ V, Ausín-García C, Wikman P, et al. Real-life impact of glucocorticoid treatment in covid-19 mortality: A multicenter retrospective study. J Clin Med. 2021;10(20). doi: 10.3390/jcm10204678. PubMed PMID: 34682801.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital General de Mallorca]