Categoria: Estudis i projectes

Ús del palbociclib adjuvant per a càncer de pit primerenc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'assaig PALLAS sobre l'ús del palbociclib adjuvant per a càncer de pit primerenc. També hi han participat diferents centres europeus.

Antonia Perelló, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Adjuvant Palbociclib for Early Breast Cancer: The PALLAS Trial Results (ABCSG-42/AFT-05/BIG-14-03)" a la revista Journal of Clinical Oncology.

El palbociclib és un inhibidor de la cinasa dependent de ciclina 4 i 6 aprovat per al càncer de mama avançat. En el context adjuvant, no s'ha confirmat el valor potencial d'afegir palbociclib a la teràpia endocrina per al càncer de mama amb receptors hormonals positius.

En l'assaig prospectiu, aleatoritzat i de fase III PALLAS, les pacients amb càncer de mama precoç amb receptors hormonals positius i receptor del factor de creixement epidèrmic humà 2 negatiu van ser assignades aleatòriament a rebre dos anys de palbociclib (125 mg per via oral una vegada al dia, en els dies 1-21 d'un cicle de vint-i-vuit dies) amb teràpia endocrina adjuvant o teràpia endocrina adjuvant sola (durant almenys cinc anys). El criteri de valoració principal de l'estudi va ser la supervivència lliure de malaltia invasiva (SLE); els criteris de valoració secundaris van ser la supervivència lliure de càncer de mama invasiu, la supervivència lliure de recidiva a distància, la supervivència lliure de càncer locorregional i la supervivència global.

En aquesta anàlisi final de l'assaig PALLAS, l'addició de palbociclib adjuvant a la teràpia endocrina estàndard no va millorar els resultats en comparació amb la teràpia endocrina sola en pacients amb càncer de mama d'hora amb receptors hormonals positius.

Referència de l'article
Gnant M, Dueck AC, Frantal S, Martin M, Burstein HJ, Greil R, et al. Adjuvant Palbociclib for Early Breast Cancer: The PALLAS Trial Results (ABCSG-42/AFT-05/BIG-14-03). J Clin Oncol. 2022;40(3):282–93. doi: 10.1200/JCO.21.02554. PubMed PMID: 34874182.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones mirant la mar / CC BY-NC-SA 4.0]