Categoria: Estudis i projectes

Associació entre els factors de risc cardiovascular comuns i el fenotip clínic en pacients amb miocardiopatia hipertrófica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un article sobre la interacció entre els factors de risc cardiovascular comuns i la miocardiopatia hipertròfica.

Tomàs Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association Between Common Cardiovascular Risk Factors and Clinical Phenotype in Patients with Hypertrophic Cardiomyopathy From the European Society of Cardiology (ESC) EurObservational Research Programme (EORP) Cardiomyopathy/Myocarditis Registry" a la revista European Heart Journal Quality of Care & Clinical Outcomes.

La interacció entre els factors de risc cardiovascular comuns i la miocardiopatia hipertròfica està poc estudiada. S'ha intentat explorar la relació entre els factors de risc cardiovascular comuns i les característiques clíniques dels pacients amb miocardiopatia hipertròfica inscrits en el registre de Miocardiopatia del Programa d'Investigació Eurobservacional.

Varen estudiar-se 1739 pacients amb miocardiopatia hipertròfica. Va analitzar-se la relació entre la hipertensió, la diabetis, l'índex de massa corporal i les característiques clíniques.

Els factors de risc cardiovascular comuns s'associen a un fenotip de miocardiopatia hipertròfica més greu, fet que suggereix que s'ha de promoure un tractament proactiu dels factors de risc cardiovascular comuns. Va observar-se una interacció entre el genotip i els factors de risc cardiovascular comuns per alguns trets.

Referència de l'article
Lopes LR, Losi M-A, Sheikh N, Laroche C, Charron P, Gimeno J, et al. Association Between Common Cardiovascular Risk Factors and Clinical Phenotype in Patients with Hypertrophic Cardiomyopathy From the European Society of Cardiology (ESC) EurObservational Research Programme (EORP) Cardiomyopathy/Myocarditis Registry. Eur Hear journal Qual care Clin outcomes. 9 febrer 2022 doi: 10.1093/ehjqcco/qcac006. PubMed PMID: 35138368.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]