Categoria: Estudis i projectes

Aplicació i seguiment del tractament del dolor neuropàtic perifèric amb capsaïcina 179 mg realitzat per infermeres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'Infermeria i del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, i el Grup d'investigació en Medicina Perioperatòria, prevenció i estratègies de millora del dolor agut i crònic de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre l'aplicació i seguiment del tractament del dolor neuropàtic perifèric amb capsaïcina 179 mg realitzat per infermeres.

Ainhoa Reta MuruaIMG 3814 i Yolanda March Sánchez, infermeres de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadores de l'IdISBa; María Fiorella Sarubbo, investigadora de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Raquel Ruiz Villamayor, Mónica Manso Fernández, Angela Coves Uroz, José Antonio Ribas Luzón, infermeres de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Raquel Peláez Romero, antestesiòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Aplicación y seguimiento del tratamiento del dolor neuropático periférico con capsaicina 179 mg realizado por enfermeras" a la revista Metas de Enfermería.

Aquest estudi volia avaluar l'efectivitat del tractament amb pegats de capsaïcina 179 mg en persones amb dolor neuropàtic perifèric aplicat i en seguiment realitzat per infermeres en una sèrie de casos longitudinal retrospectiva efectuada a la Unitat de Dolor de l'Hospital Universitari Son Llàtzer entre 2018 i 2020.

Es va veure que el tractament aplicat per infermeres va ser eficaç i segur. El seguiment ha de ser prolongat per detectar necessitats i canvis.

Referència de l'article
Reta Murua A, Fiorella Sarubbo M, March Sánchez Y, Ruiz Villamayor R, Manso Fernández M, Coves Uroz A, et al. Aplicación y seguimiento del tratamiento del dolor neuropático periférico con capsaicina 179 mg realizado por enfermeras. Metas de Enfermería. 2022 Jul;25. doi: 10.35667/MetasEnf.2022.25.1003081959.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Aidan Jones / sore neck? / CC BY­ND 2.0]