Categoria: Estudis i projectes

El genotip LAG3 del donant i resultat clínic després d'un trasplantament al·logènic procedent de germans donants HLA-idèntics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre el genotip LAG3 del donant i resultat clínic després d'un trasplantament al·logènic procedent de germans donants HLA-idèntics. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "LAG3 genotype of the donor and clinical outcome after allogeneic transplantation from HLA-identical sibling donors" a la revista Frontiers in Immunology.

S'ha descrit l'associació dels polimorfismes en molècules relacionades amb la resposta immunitària (inhibidors del punt de control) amb el resultat clínic després d'un trasplantament al·logènic (alloHSCT). L'activació del limfòcit 3 (LAG3) és una proteïna de superfície que juga com a regulador en la immunitat com a molècula inhibidora de punts de control immunitaris.

Es va concloure que el genotipus LAG3 del donant podria considerar-se en la selecció de donants. Atès que aquesta selecció pot ser limitada en l'escenari de donants germans HLA-idèntics, es justifica la realització de nous estudis que explorin l'impacte del genotip LAG3 del donant en el trasplantament no emparentat.

Referència de l'article
Cruz D, Rodríguez-Romanos R, González-Bartulos M, García-Cadenas I, de la Cámara R, Heras I, et al. LAG3 genotype of the donor and clinical outcome after allogeneic transplantation from HLA-identical sibling donors. Front Immunol. 2023;14:1066393. doi: 10.3389/fimmu.2023.1066393. PubMed PMID: 36742309.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera pren mostres a la Unitat d’Assajos Clínics de l’Institut Clínic d’Hematologia i Oncologia / CC BY-NC-ND 2.0]