Categories: Formació continuada, Gestió de la investigació, Premis

L’IdISBa du a terme les VII Jornades d’Investigació «Cap a una recerca multidisciplinària»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) organitza per setè any consecutiu la seva cita científica anual més destacada: les Jornades d’Investigació IdISBa. A partir d’avui, dia 30, i fins dimecres, més de 200 investigadors participaran en les sessions en format en línia o de manera presencial a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases.

Durant la realització de les Jornades, l’objectiu principal és afavorir la trobada entre els investigadors de l’Institut. D’aquesta manera, es potencia l’intercanvi d’informació entre els diversos grups de recerca, es donen a conèixer resultats científics d’interès, i durant a l’Assemblea General s’exposen els resultats científics i econòmics de la institució recollits en la memòria científica 2019, les principals fites de 2020 i els reptes i objectius per a l’any vinent.

A l’acte de benvinguda, a les 11.00 hores, participaran la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez. També hi seran Asunción Sánchez, directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació; Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, i Miquel Fiol, director científic de l’IdISBa.

En el programa destaquen les conferències del Dr. Lluís Quintana Murci, cap de la Unitat Genètica Evolutiva de l’Institut Pasteur, que pronunciarà la conferència inaugural sobre «Genoma, inmunidad y medicina personalizada», i la del Dr. Josep Maria Miró Meda, de l’Hospital Clínic IDIBAPS Universitat de Barcelona, que parlarà sobre els avenços en la prevenció i el tractament de la COVID-19.

Premis de les VII Jornades IdISBa

Per a la convocatòria de premis d’enguany, l’Institut ha rebut un total de 77 resums d’investigacions científiques, dels quals el Comitè Avaluador n’ha escollit 14 per presentar-los com a comunicacions orals i 63 com a pòsters. Així mateix, també s’han escollit 5 tesis llegides entre l’1 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2020, que es presentaran durant les Jornades.

Pel que fa a l’exposició de pòsters, que habitualment s’exhibien a l’entrada de la sala d’actes, enguany es pot visitar virtualment a la pàgina web de l’IdISBa. La defensa dels pòsters davant el Comitè s’ha fet per àrees a través de GoToMeeting durant la setmana del 23 al 27 de novembre.

Com cada any, al final de les VII Jornades IdISBa, s’atorgaran entre el personal IdISBa participant els premis següents: dos premis de 1.000 € a les millors tesis doctorals llegides entre el dia 1 d’octubre de 2019 i el dia 30 de setembre de 2020, dos premis de 750 € a les millors comunicacions orals presentades durant les Jornades i dos premis de 500 € als millors pòsters.

Així mateix, en la cloenda també es farà entrega d’un premi de 500 € al pòster més votat de l’exposició IdISBa  «La recerca de tots» en el Centre de Cultura de la Fundació Sa Nostra, i que es pot visitar de dilluns a divendres (de 10.30-13.30 h i de 17.00-20.00 h) fins a final d’any.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/11/2020]

[Foto: IdISBa]

Notícies relacionades