Categoria: Gestió de la investigació

Consulta pública per a promoure una carrera investigadora estable en la llei de la Ciència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Ciència i Innovació obre el tràmit de consulta pública de l'avantprojecte de llei que modifica la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, introduint reformes en la carrera científica.

A més, s'actualitza la normativa reguladora de la transferència de resultats de l'activitat investigadora, per a fomentar la innovació.

Objectiu

Resoldre les mancances detectades en el Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació, incidint en la millora de les infraestructures científiques, tecnològiques i innovadores, a través de capital humà i de la transferència dels resultats de la recerca a l'àmbit públic i privat.

Així s'estabilitzarà la situació laboral dels científics i es posaria fi a la precarietat laboral i la concatenació successiva de contractes de treball temporals. El contracte laboral seria fix, mitjançant un procés selectiu subjecte als principis d'igualtat, mèrit i capacitat que, en l'Administració Pública hauria de complir els requisits exigits: la plaça ha de convocar-se amb caràcter públic, i formar part de l'Oferta Pública d'Ocupació concedida.

D'altra banda es facilitarà i fomentarà la transferència de resultats de les activitats d'I+D+I.

A més, s'amplia el termini de les excedències temporals per a incorporar-se a agents públics i privats d'execució del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació i es preveu la participació en els beneficis que obtinguin les entitats per a les quals prestin servei els investigadors.

Es pot accedir a la consulta a través d'aquesta web.

[Font: Ministerio de Ciencia e Innovación. 24/11/2020]

[Foto: Polina Tankilevitch / Laboratorio / Pexels License]

Notícies relacionades