Categoria: Gestió de la investigació

L’IdISBa va participar en la Nit Europea dels Investigadors 2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) va participar en la Nit Europea dels Investigadors 2020, que va tenir lloc el passat dia 27 de novembre. Des de l’IdISBa es va organitzar l’activitat “Píndoles de Ciència”, on investigadors i investigadores de l’Institut van preparar alguns vídeos sobre temes diversos de recerca.

És tracta de vídeos divulgatius que tenen la finalitat d'apropar-se als ciutadans per poder coneixer la feina dels investigadors/es, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana. Corresponen als investigadors següents

  • Antoni Colom, investigador del grup “d’Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular”(NUTRECOR) ens explica una de les línies de recerca que desenvolupa el grup, el projecte “predí-envírons”.
  • Carol Sitges, investigadora del grup “Neurociència Cognitivo-Afectiva i Psicologia Clínica” (CANCLIP) de l’IdISBa, exposa les principals línies de recerca del grup i els projectes d’investigació que desenvolupen.
  • Andreu Vaquer, investigador del grup “Multidisciplinar de Sèpsia”,ens explica en el seu vídeo l’aplicació pràctica dels biosensors en la vida quotidiana. Com la recerca pot crear una eina útil per la vida diària.
  • Carlos Río, investigador del grup de l’IdISBa "Inflamació, Reparació i Càncer en Malalties Respiratòries" ens conta de forma resumida i personal perquè creu que és important continuar amb la investigació en models animals amb la xerrada “De ratones y Hombres y viceversa...”
  • Sandra Íñiguez i Miguel Arash Enseñat,  investigadors del grup de “Biologia Cel·lular del Càncer”, presenten en el seu vídeo una xerrada sobre “Epigenètica, l’herència més enllà dels gens”.
  • José Reyes, investigador del grup “Multidisciplinar d’Oncologia Traslacional” (GMOT) ens explica el projecte "Mask3D4All”, que té com a objectiu definir les recomanacions que s'han de seguir per a la fabricació d'una màscara reutilitzable implementada amb tecnologia d'impressió 3D i amb capacitat per a ser adaptada a diferents nivells de protecció. Aquest és un dels projectes finançats per l’IdISBa per reforçar la lluita contra la malaltia de la COVID-19 a l'entorn sanitari i en la comunitat, fent front a reptes científics, tècnics i d'investigació derivats de l'emergència sanitària.

En aquest enllaç podeu veure els vídeos.

Així mateix també podeu consultar el vídeo de l’exposició: "La Recerca de Tots", situada al Centre de Cultura de la Fundació Sa Nostra, formada per 18 pòsters didàctics elaborats pels investigadors en salut i el personal científico-tècnic de l’Institut.

[Font: IdISBa. 27/11/2020]

[Foto: IdISBa]