Categoria: Gestió de la investigació

Xerrades amb investigadores de l’IdISBa amb motiu de l’11F

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència que se celebra el proper 11 de febrer, la Conselleria s’ha sumat a la iniciativa de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) que ofereix xerrades amb investigadores per així despertar les inquietuds científiques dels més joves.

Educació ha fet difusió d’aquesta activitat dirigida a nins i nines de 5è o 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO entre els centres educatius de les Balears de cara a contribuir al foment de les vocacions científiques entre l’alumnat.

L’activitat que es durà a terme des de l’IdISBa consistirà en impartir xerrades a l’alumnat. En aquestes xerrades investigadores de l’Institut explicaran la seva experiència personal en la seva carrera investigadora per així despertar les inquietuds dels més joves, promoure l’interès en ciència, crear rols femenins en àmbits científics i promoure pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l’àmbit científic.

Les xerrades s’impartiran de forma telemàtica i preferentment durant la setmana del 8 al 12 de febrer. Tots els centres estan convidats a participar d’aquesta iniciativa i per fer-ho tan sols han de contactar amb l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). Trobareu més informació a la web del Servei d’Innovació Educativa de la Conselleria.

Encara roman oberta la inscripció al concurs escolar “Jo també vull ser científica”

Cal recordar també que la Conselleria, a través del CEP IBSTEAM, ha convocat el concurs escolar “Jo també vull ser científica” per commemorar l’11F. Es tracta d’un concurs de vídeos escolars amb l’objectiu de visibilitzar el paper de la dona en la ciència i de fomentar les vocacions científiques entre les nines. Per això, els participants hauran d’elaborar un anunci adreçat a conscienciar el públic de l’existència d’una bretxa de gènere en els camps científics i de motivació de les noves generacions.

Els centres educatius poden presentar els seus vídeos fins al proper 8 de febrer. Per a més informació, podeu consultar la web del CEP IBSTEAM.

[Font: Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. 01/02/2021]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]