Categoria: Gestió de la investigació

La ministra Diana Morant anuncia que la reforma de la Llei de Ciència reforçarà la igualtat de gènere

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La reforma de la Llei de Ciència incorporarà nous articles dedicats a la igualtat de gènere, amb mesures per a una igualtat efectiva i per a la transversalitat de gènere.

La ministra ha defensat que, encara que Espanya es troba a un bon punt de partida (és el sisè país en igualtat de gènere real de la Unió Europea, segons l'índex de l'Institut Europeu d'Igualtat de Gènere), encara queden moltes raons per millorar aquesta situació i incorporar la perspectiva de gènere en tots els objectius estratègics del país. 

Nous articles a la Llei de Ciència 

La reforma incorporarà nous articles que inclouran la perspectiva de gènere com a categoria transversal en tot el desenvolupament de l'Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació, i promourà els estudis de gènere i de les dones, així com mesures concretes per a estimular i donar reconeixement a la presència de dones en equips d'investigació i innovació.

També reforçarà els mecanismes per a eliminar el biaix de gènere en la selecció i avaluació del personal investigador i de les ajudes i subvencions dels agents públics del sistema. A més s'inclourà l'obligatorietat de disposar d'un Pla d'Actuació d'Igualtat de Gènere en Ciència, Tecnologia i Innovació en tots els agents del sector públic estatal, incloent-hi protocols per fer front a l'assetjament laboral i sexual.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 04/11/2021]

[Foto: CSIC]