Categoria: Gestió de la investigació

El Parlament aprova la Llei de la ciència, la tecnologia i la innovació de les Illes Balears per enfortir les estructures científiques i afavorir la recerca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Compta amb el suport de la comunitat científica i ordenarà, assegurarà i agilitzarà el treball dels investigadors amb estructures de gestió i suport a la ciència, també facilitarà la transferència dels resultats en una aposta per la societat del coneixement i preveu l’increment del pressupost anual de la comunitat autònoma fins a arribar al 2% el 2030.

La Llei preveu l’increment progressiu dels recursos públics dedicats a la recerca i el desenvolupament fins a arribar al 2% del pressupost anual de la Comunitat Autònoma per a l’any 2030. A més, el text preveu la creació de l’Institut de Recerca de les Illes Balears, que permetrà atraure talent investigador internacional i retenir talent local, sempre amb una visió d’igualtat entre homes i dones. 

Per atraure i retenir talent, la nova Llei estableix les bases per millorar les condicions laborals i donar estabilitat als investigadors, dissenyar noves fórmules educatives que fomentin les vocacions STEM i aplicar mesures correctores dels desequilibris de gènere dins l’activitat investigadora. Així, la nova Llei vetlla perquè prevalguin els criteris ètics, socials i de sostenibilitat i garanteix la igualtat de gènere.

[Font: Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. 26/07/2022

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]