Categoria: Gestió de la investigació

La Comissió Europea destina 16.000 milions d'euros per finançar activitats de recerca i innovació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió Europea invertirà prop de 16.000 milions d'euros en activitats de recerca i innovació durant els dos propers anys en el marc del programa de finançament de la recerca i la innovació, Horitzó 2020, gràcies al nou programa de treball, que s'ha aprovat per al 2016-2017.

Aquesta quantitat es dedicarà als esforços científics europeus sobre recerca i innovació d'alt nivell, centrats en les prioritats a llarg termini de la Unió Europea i en els reptes socials més apressants.

El programa donarà suport a diverses iniciatives transversals. S'afrontaran i investigaran els reptes socials que vagin sorgint, entre ells, els de caràcter sanitari, com per exemple nous brots de malalties i, especialment, el virus de l'Ebola.

També s'intentaran millorar les sinergies amb altres programes de finançament de la Unió Europea i donar suport als investigadors a l'hora d'emplenar les seves sol·licituds, igualment se'ls proporcionaran les orientacions i els criteris d'impacte de la manera més clara possible.

[Font: Comisió Europea. 13/10/2015]