Categoria: Gestió de la investigació

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears acorda adherir-se al Pacte Mundial de l'ONU

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Rector de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha acordat en la darrera reunió adherir-se al Pacte Mundial de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

El Pacte Mundial és un instrument de l'ONU que té com a objectiu promoure el diàleg social per a la creació d'una ciutadania corporativa global, que permeti conciliar els interessos de les empreses amb els valors i les demandes de la societat civil sobre la base de deu principis en àrees relacionades amb els drets humans, el treball, el medi ambient i la corrupció.

L'IdISBa es compromet a implicar-se en el compliment d'aquests principis mitjançant la implantació d'un Pla d'igualtat i atenció a la diversitat, la introducció de clàusules socials en les contractacions i la implantació d'un pla de gestió mediambiental.

Aquesta acció es troba alineada amb l'objectiu de l'Institut d'avançar en la seva estratègia de recerca i innovació responsable, que aspira a impulsar un disseny de la investigació i la innovació inclusiva i sostenible.

Pla de suport a grups de recerca emergents

D'altra banda, el Consell Rector ha aprovat també un Pla de suport a grups de recerca emergents. Aquest Pla està dirigit a grups de formació recent i amb potencial investigador contrastat, i té com a objectiu contribuir a la captació, identificació, consolidació i promoció d'aquests grups mitjançant la implantació d'accions concretes d'acompanyament que abastin totes les etapes del procés investigador.

Aquestes accions han de permetre la construcció d'un entorn investigador que sigui atractiu per a la retenció i captació de talent.

El Pla té una dotació de 86.265 € per a l'any 2017.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut. 09/01/2017]

[Foto: Infosalut]