Categoria: Gestió de la investigació

El Consell de Ministres aprova 128,6 milions d'euros per a l'Acció Estratègica en Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat 128,6 milions d'euros per a l'Acció Estratègica en Salut (AES), la principal eina de finançament públic de la R+D+I en l'àmbit de la recerca traslacional en biomedicina i foment de la seva activitat investigadora. L'AES està promoguda per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), dependent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

La finalitat més important de l'AES és el foment de la la salut i el benestar de la ciutadania, així com desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, reforçant i incrementant la competitivitat internacional de la R+D+I del Sistema Nacional de Salut.

Novetats

Entre les novetats de l'AES 2017, cal destacar:

  • La millora i l'impuls de la dotació de diverses àrees del Programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupabilitat.
  • El reforç de les estructures cooperatives de R+D+I amb una nova convocatòria de Plataformes de Suport a la Recerca en Ciències i Tecnologies de la Salut i la incorporació de nous grups a tres àrees temàtiques del Consorci CIBER: Malalties Respiratòries, Diabetis i Malalties Metabòliques, i Malalties Hepàtiques i Digestives.

Més dotació i més contractes

  • A partir d'aquest any, els contractes Río Hortega contemplaran un programa de formació que compagina les activitats assistencials i de recerca.
  • S'amplia la durada dels contractes Juan Rodés a 4 anys.
  • La convocatòria Plataformes de Suport a la Recerca en Ciències i Tecnologies de la Salut tindrà una durada de tres anys i inclou les àrees temàtiques següents: biobancs, innovació en tecnologies mèdiques i sanitàries, unitats de recerca clínica i assajos clínics, proteòmica, genotipat i línies cel·lulars i bioinformàtica.

[Font: Ministeri d'Economía, Indústría i Competitivitat. 07/04/2017]

[Foto: Hospital Son Llàtzer. Servei de Prevenció]

Notícies relacionades a Infosalut
*11/05/2017 - Candidats de l'IdISBa que s'han de presentar a la convocatòria Miguel Servet (AES 2017).
*02/05/2017 - Selecció prèvia de candidatures de Son Espases per a les ajudes de l'AES 2017.
*28/04/2017 - Convocatòria de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut 2017.