Categoria: Gestió de la investigació

Les Illes Balears superen per primera vegada els 1.500 investigadors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Illes Balears van assolir el 2016 el màxim històric en nombre d’investigadors: 1.538,7 places d’investigadors (Equivalència a Dedicació Plena, EDP), segons les dades de R+D de l’Institut Nacional d'Estadística (INE), la xifra més alta de la seva història. 

"Les Illes Balears necessiten augmentar la presència d’investigadors i de treballadors altament qualificats, que encara és baixa en relació a la mitjana espanyola i europea, per tal de solucionar una de les principals febleses de la nostra economia i incidir en la diversificació econòmica i en la creació de llocs de feina de qualitat", segons ha explicat el director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons.

En xifres absolutes, a les Illes Balears el 2016 es van invertir 94.568.000 d'euros en R+D.

L’increment més alt de l’estat en despesa empresarial en R+D

Cal dir que la despesa en R+D es divideix entre la inversió feta per Universitats, Empreses i Administració pública. Pep Lluís Pons ha destacat: "Aquesta dada és molt positiva, ja que la inversió pública ha de ser un alicient per activar la inversió privada, que ha d’esdevenir el motor principal de l’activitat econòmica de R+D per avançar cap a la diversificació del model. En aquest àmbit, encara tenim molt de recorregut ja que la mitjana estatal situa en el 53,98 %, el pes de la despesa empresarial en R+D".

[Font: Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. 07/12/2017]

[Foto: Philippe de la vie / Tex / CC BYND2.0]