Categoria: Gestió de la investigació

L'IdISBa va organitzar les xerrades investigadores Científiques a l’aula

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) va organitzar, juntament amb la Conselleria d’Educació, i amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència (11 de febrer), les xerrades investigadores “Científiques a l’aula”, que es van dur a terme el dia 15 de febrer a l’IES Ramon Llull.

Aquestes xerrades amb investigadors de diferents branques científiques es fan a diversos centres escolars de les Illes Balears per contribuir al foment de les vocacions científiques entre les nines i els nins, i fer visible la tasca investigadora de les dones.

Les visites tenen com a objectiu proporcionar als nins i a les nines referents científics femenins, explicar-los el paper de la ciència i la recerca en la societat, demostrar als estudiants com s’utilitza la ciència en el “món real” i transmetre la idea que la ciència és una professió viable i emocionant.

En global, més de 40 científiques de diferents àmbits de coneixement han explicat a les aules de més de 40 centres educatius de les Illes Balears la seva experiència personal, per tal de fer visible la seva tasca, i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives envers la ciència, amb l’objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia.

Aquesta activitat s’emmarca en la Plataforma 11F Balears, a la qual també pertany l’IdISBa, i que s’ha creat amb l’objectiu de valorar el paper de la dona en la ciència i la tecnologia.

[Font: Conselleria d’Educació i Universitat. 15/02/2018]

[Foto: Conselleria d’Educació i Universitat]