Categoria: Gestió de la investigació

L'IdISBa passa a formar part de la REGIC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha passat recentment a formar part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica, Sanitària i Hospitalària (REGIC) com a entitat associada. Aquesta Xarxa aglutina Entitats Gestores de R+D+I del Sector Sanitari de tot el territori espanyol

Les 29 entitats que actualment conformen la REGIC, entre elles l’IdISBa, manifesten la seva preocupació per la reducció del finançament en R+D i els nombrosos problemes administratius que comprometen la ciència espanyola, tal com manifesten en el seu informe els centres i unitats d'excel·lència en recerca distingits pel Programa Severo Ochoa i Maria de Maeztu (aliança SOMMa).

Els objectius de la REGIC són:

- Treballar per defensar els interessos comuns de les entitats de la Xarxa.

- Servir com a fòrum de coordinació i integració de les polítiques i interessos de les entitats associades, permetent determinar les solucions idònies per als principals reptes del sector clínic hospitalari i biosanitari, ja que se senten 100 % afectats pels problemes esmentats en l'Informe SOMMa respecte a:

  • Inspeccions IVA.
  • Contractació pública.
  • Contractació personal.

Aquesta Xarxa dona suport a les possibles solucions que a l'Informe SOMMa es plantegen per a aquests tres problemes, reconeixent que es poden donar diferents casuístiques en funció de les diferents comunitats autònomes.

L'existència d'investigadors d'avantguarda i d'infraestructures sanitàries de primer nivell ens converteix en un país adequat per estar entre els líders mundials d'investigació.

La REGIC també treballa en investigació i considera que la ciència és el motor indiscutible del progrés econòmic i social del nostre país. Per això ha de comptar amb regulacions específiques i adequades dins el marc de la normativa europea per a salvaguardar la competitivitat del sector, tal com succeeix en altres països del nostre entorn.

Per això, la REGIC se suma a la petició que es fa des de SOMMa per tal de propiciar la reflexió per part dels polítics i dels gestors i la presa de mesures estructurals orientades a impulsar la recerca biomèdica a Espanya.

[Font: Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears. 07/05/2018]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*11/04/2018 - L'IdISBa formarà part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica, Hospitalària i Biosanitària.