Categoria: Gestió de la investigació

L’IdISBa convoca el Programa Ramon Llull per a la intensificació de l’activitat investigadora

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre les accions definides per complir els objectius del Pla Estratègic IdISBa 2016-2020 en matèria de captació de talent investigador, hi ha la d’establir un programa d’intensificació d’investigadors amb activitat clínica assistencial.

Amb aquest objectiu, el Programa Ramon Llull: Contractes per a la Intensificació de l'Activitat Investigadora a l'IdISBa permet incentivar l’augment de la dedicació a la recerca dels professionals sanitaris dels centres dependents del Servei de Salut de les Illes Balears i de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears adscrits a l’IdISBa, la qual cosa afavoreix que els investigadors de l’IdISBa que realitzen activitat assistencial puguin dedicar-se amb major intensitat a la recerca mitjançant la concessió d’ajuts econòmics per a la contractació de professionals sanitaris per dur a terme part de la seva activitat clínica assistencial.

La intensificació suposarà que els professionals seleccionats puguin compaginar més bé la seva tasca assistencial amb la investigadora, per la qual cosa se’ls alliberarà, parcialment, de la seva tasca assistencial, per poder dedicar així aquest temps a activitats de recerca. 

La convocatòria es presenta en tres modalitats:

  • Intensificació de l’activitat investigadora de facultatius especialistes en l’àmbit de l’atenció primària, amb un pressupost màxim de 27.000 euros. Els ajuts concedits s’adreçaran a finançar l’alliberament d’un 20 %, en còmput anual, de l’activitat assistencial dels candidats seleccionats durant 9 mesos.
  • Intensificació de l’activitat investigadora de facultatius especialistes en l’àmbit de l’atenció hospitalària i de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, amb un pressupost màxim de 30.000 euros. Els ajuts concedits seran per finançar l’alliberament d’un 50 %, en còmput anual, de l’activitat assistencial dels candidats seleccionats durant 12 mesos.
  • Intensificació de l’activitat investigadora en l’àmbit de la infermeria i la fisioteràpia, amb un pressupost màxim de 15.000 euros. Els ajuts concedits s’adreçaran a finançar l’alliberament d’un 50 %, en còmput anual, de l’activitat assistencial dels candidats seleccionats durant 12 mesos (en l’àmbit hospitalari) o d’un 20 %, en còmput anual, dels candidats seleccionats durant 9 mesos (en l’àmbit de l’atenció primària).

El pressupost total del Programa Ramon Llull és de 72.000 euros, amb càrrec al pressupost 2019 de l’IdISBa.

Les sol·licituds i la documentació complementària s’han de presentar mitjançant l’aplicació que l’IdISBa té habilitada a la seva pàgina web (www.idisba.es). El termini de presentació de sol·licituds és del 23 de maig fins al 16 de juny de 2019.

[Font: Conselleria de Salut. 23/05/2019]

[Foto: Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears]

Què en diu la premsa
*23/05/2019 gentedigital.es - El Idisba convoca el Programa Ramon Llull para potenciar la investigación sanitaria en Baleares.