Categoria: Gestió de la investigació

IRM per a la predicció de l'hemorràgia intracranial en pacients que reben anticoagulació oral a llarg termini

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi multicèntric sobre la predicció de la imatge per resonància magnètica per a la predicció de l'hemorràgia intracranial en pacients que reben anticoagulació oral a llarg termini. També hi han participat diferents centres.

Amèlia Boix, neuròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "MRI predicts intracranial hemorrhage in patients who receive long-term oral anticoagulation" a la revista Neurology.

Es va provar la hipòtesi que el risc d'hemorràgia intracranial en pacients amb ictus isquèmic cardioembòlic que es van tractar amb anticoagulants orals poden ser predits avaluant els marcadors de substitució d'angiopaties cerebrals amb tendència hemorràgica utilitzant una línia de base IRM.

Referència de l'article
Martí-Fàbregas, J., Medrano-Martorell, S., Merino, E., Prats-Sánchez, L., Marín, R., Delgado-Mederos, R., … HERO study investigators. (2019). MRI predicts intracranial hemorrhage in patients who receive long-term oral anticoagulation. Neurology, 92(21), e2432-e2443. doi: 10.1212/WNL.0000000000007532. PubMed PMID: 31004066

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]