Categoria: Gestió de la investigació

L’IdISBa participa en la Nit Europea dels Investigadors 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pròxim 27 de setembre se celebra la Nit Europea dels Investigadors, i des de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han organitzat xerrades divulgatives informals d’uns 10 minuts dels investigadors de l’entitat a tres espais de Palma. 

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodwska-Curie del programa Horizonte 2020, que té lloc a més de 250 ciutats europees des de l’any 2005.

El principal objectiu de l’activitat és apropar els investigadors als ciutadans perquè coneguin la seva feina, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana.

Programa:

-Llibreria infantil i juvenil Baobab (carrer de Guillem Galmés, 17)
(18:00-19:00h).

  • Conte infantil: “No me puc dormir! Investigam per què?", a càrrec de Clara Vidal Thomas, Joana Ripoll Amengual i Maria Jesús Serrano (investigadores del grup de Recerca en Activitats Preventives i Promoció i en Càncer Illes Balears (GRAPP-CAIB).

-Bar Molta Barra (carrer del Pes de la Farina, 12) (19:00-20:15h).

  • “Dóna'ns una gota de sang i mourem el món”, a càrrec de Maria Barceló Nicolau (investigadora predoctoral del grup Lípids en Patologia Humana) i Marina Pérez Capó (Jove Qualificada del grup Teràpies Avaçades i Biomarcadors en Oncologia Clínica)
  • “Tecnologies made in Mallorca per al diagnòstic d'infeccions i sèpsia”, a càrrec de Roberto de la Rica Quesada (co-responsable del Grup Multidisciplinari de Sèpsia)“Lluita contra la resistència antibiòtica”, a càrrec de Gabriel Cabot (investigador del grup Resistència antibiòtica y patogenia de las infecciones bacterianes).

-La Biblioteca de Babel (carrer Arabí, 3) (20:00h-21:15h)

  • “Exercici físic i sedentarisme: les claus per mantenir la salut”, a càrrec d’Aina Galmés Panadés (investigadora predoctoral del grup Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular).
  • “L'efecte del mindfulness en dones embarassades i els seus nadons”, a càrrec d’Esther Cardo (investigadora del grup Desenvolupament i Psicopatologia (DEVPSY)) i Lidia Gómez.
  • “Percepcions de l’alumnat sobre l’entorn alimentari en centres educatius. Un projecte d'investigació participativa amb metodologia Photovoice” a càrrec de Toni Colom (investigador del grup Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular).
  • “Mort Neuronal i Neurogènesi” a càrrec d ‘Elena Hernández, Cristian Bis i Sandra Ledesma (investigadors del grup Neurofarmacologia).

[Font: IdISBa. 19/09/2019]

[Foto: Infosalut / Pare xerrant amb els seus fills / CC BY-NC-SA 4.0]