Categories: Noves tecnologies, Qualitat

El laboratori de bioquímica de l’Hospital Mateu Orfila es dota d’equipaments d’última generació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El laboratori de l’Hospital Mateu Orfila ha renovat la secció de bioquímica i hi ha incorporat equipaments d’última generació que permeten ampliar la capacitat de processament, guanyar en eficiència operativa, millorar en temps de resposta i en la traçabilitat de les mostres en benefici de la seguretat del pacient.

La novetat més destacada és l’adquisició d’aquest innovador sistema automatitzat de transport individual de mostres intel·ligent GLP. Es tracta del primer hospital de les Illes Balears que disposa d’aquesta cadena que permet una gestió de mostres dinàmica gràcies a una peça anomenada e-car amb programari intel·ligent que actua de manera similar a un GPS d’un cotxe, atès que identifica la millor ruta per a cada tub de mostra que circula a la cadena en funció de les càrregues de treball a l’equip de destinació. D’aquesta manera, la cadena GLP permet optimitzar el flux de treball i millorar els temps de resposta. A més, aquest equip té capacitat per gestionar més de 5.000 mostres diàries, una xifra que pràcticament multiplica per deu el nombre de mostres que es processen actualment al laboratori de l’Hospital Mateu Orfila.

El segon avenç tecnològic que s’ha incorporat són els equips analitzadors Alinity d’alt rendiment en un mínim espai, que permeten unificar la tecnologia de les tres seccions del laboratori; amplia la capacitat de càrrega de mostres, i disposa d’un sistema modular que s’adapta i s’ajusta als canvis que es puguin produir pel que fa a volum de feina.

La renovació de la zona de bioquímica també ha inclòs la insonorització de part del sostre amb un material especial i una nova il·luminació, així com la construcció d’una cambra frigorífica per als reactius i les mostres, amb gran capacitat, que elimina la necessitat de neveres.

[Font: Conselleria de Presidència. 30/07/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència]