Categoria: Noves tecnologies

Professionals de Farmàcia Hospitalària creen #Twitterapéutica, una nova fórmula per a la difusió de coneixements basada en Twitter i la web 2.0

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb la idea de treure el màxim profit de les web 2.0, un grup de farmacèutics de tota Espanya, coordinats per la cap del Servei de Farmàcia Hospitalària de Son Espases, Olga Delgado, han creat #twitterapeutica. Des d’aquest hashtag, una setmana cada mes, a les 21.00 hores, de dilluns a dijous, piulen cinc articles de referència sobre una temàtica concreta i sempre referenciada bibliogràficament.

Fins ara, han analitzat temes relacionats amb Pediatria, Reumatologia, Oncologia i Cardiologia. El funcionament és el següent: es planteja un debat a la xarxa social Twittter i es respon a les preguntes que poden sorgir. Tot en 140 caràcters i aprofitant les noves tecnologies, així com les possibilitats de comunicació i de coneixement que genera Twitter. Finalment, tota la informació es penja al blog #twitterapeutica i és recuperable per a tots els que tenguin interès en documentar-se.

La iniciativa compta amb 2.000 seguidors a Twitter i acumula 18.000 visites. Es tracta d’una forma pionera de treure el màxim profit de les noves tecnologies i de les xarxes socials. El projecte ha estat acreditat per la Comunitat Autònoma de Castella–La Mancha.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 11/11/2013]