Categoria: Estudis i projectes

Descripció de les característiques moleculars i clíniques de la mucopolisacaridosi tipus VII

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Neuropediatria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una descripció de les característiques moleculars i clíniques de la mucopolisacaridosi tipus VII. També hi han participat l'Hospital Universitario Virgen del Rocío, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, el Centro de Referência de Doenças Hereditárias Do Metabolismo i l'Hospital Universitario Río Hortega.

María Ángeles Ruiz, neuropediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Description of the molecular and clinical characteristics of the mucopolysaccharidosis type VII Iberian cohort" a la revista Orphanet Journal of Rare Diseases.

La mucopolisacaridosis tipus VII (síndrome de Sly) és un trastorn ultrarar neurometabòlic causat per una deficiència hereditària de l'enzim lisosoma β-glicuronidasa. Hi ha poques dades precises sobre la seva epidemiologia, però la prevalença al naixement s'estima que varia de 0.02 a 0.24 per 100.000 naixements a termini. El curs clínic i la progressió de la malaltia és molt heterogènia, així i tot la majoria dels pacients han informat que mostren signes com a les deformitats esquelètiques o retard cognitiu. A més, els criteris de detecció no estan estandarditzats, per la qual cosa hi ha un retard en el diagnòstic i tractament.

Es presenta una cohort de 9 pacients amb mucopolisacaridosi VII diagnosticada a la península Ibèrica, tant Espanya com Portugal. Es varen revisar l'acostament diagnòstic, els estudis genètics, les característiques clíniques, evolució i intervencions de tractament.

Aquest informe de sèrie de casos millora la comprensió d'aquesta malaltia ultrarara i permet establir criteri per a sospita clínica o diagnòstic, recomanacions i direccions futures per a una millora de pacients amb síndrome de Sly.

Referència de l'article
Gónzalez-Meneses A, Pineda M, Bandeira A, Janeiro P, Ruiz MÁ, Diogo L, et al. Description of the molecular and clinical characteristics of the mucopolysaccharidosis type VII Iberian cohort. Orphanet J Rare Dis. 2021;16(1). doi: 10.1186/s13023-021-02063-1. PubMed PMID: 34686181.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Mare i fill passejant / CC BY-NC-SA 4.0]