Categoria: Noves tecnologies

Establerts els requisits específics dels estudis de monitoratge de tècniques, tecnologies i procediments

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 227, de 22 de setembre de 2015, s'ha publicat la Resolució de la Direcció General de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, per la qual s'estableixen els requisits específics dels estudis de monitoratge inclosos a l'annex II de l'Ordre SSI/1356/2015, de 2 de juliol, per la qual es modifiquen els annexos II, III i VI del Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s'estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per a la seva actualització, i es regulen els estudis de monitoratge de tècniques, tecnologies i procediments.

Els estudis de monitoratge són:

  • Stent esofàgic biodegradable.
  • Vàlvula endobronquial.
  • Sistema de reparació percutànea de la vàlvula mitral mitjançant clip.
  • Dispositiu de tancament (oclusor) de l'apèndix auricular esquerre.

També s'han establert les Agències d'avaluació encarregades de la coordinació tècnica d'aquests estudis, tenint en compte l'informe favorable de la corresponent comunitat autònoma.

Els centres que participin en aquests estudis podran utilitzar l'aplicació informàtica del Sistema de recollida d'Informació d'Estudis de Monitoratge (SIEM), que figurarà a la pàgina  web del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. També hauran de comptar amb l'autorització sanitària de la seva comunitat autònoma i s'hauran d'inscriure en el Registre general de centres, serveis i establiments sanitaris (REGCESS).

S'estableixen les bases generals sobre autorització de centres, serveis i establiments sanitaris, així com l'oferta assistencial. També s'implanta un document d'adhesió dels centres participants.

[Font: BOE. Núm. 227. 22/09/2015]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*14/07/2015 - Modificació de la cartera de serveis comuns del SNS i regulació dels estudis de monitoratge.