Categoria: Noves tecnologies

Anàlisis Clíniques de Son Espases amplia la detecció de malalties endocrinometabòliques utilitzant l'espectròmetre de masses en tàndem

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases amplia la detecció de malalties endocrinometabòliques mitjançant la utilització de l'espectròmetre de masses en tàndem.

Segons el comunicat emès per la Direcció General de Salut Pública, amb la finalitat de complir amb la normativa publicada pel Ministeri de Sanitat, s'ha ampliat l'estudi de les malalties que formen part del Programa de Detecció Precoç de Malalties Endocrinometabòliques (Cribratge neonatal).

El Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases efectua les determinacions analítiques del programa de salut pública i actua com a servei de referència de tota la Comunitat Autònoma, tant per a la sanitat pública com per a la privada.

Espectròmetre de masses en tàndem

Gràcies a la incorporació d’un espectròmetre de masses en tàndem, el Servei d’Anàlisis Clíniques ha posat a punt la tècnica que constitueix un repte per la seva elevada complexitat respecte a la realització i a la interpretació dels resultats. El diagnòstic i el tractament precoç d’aquestes malalties evita seqüeles importants per a la resta de la vida.

La detecció d’un resultat positiu s’ha de comunicar als pares i a la unitat de seguiment clínic perquè es procedeixi a la confirmació del diagnòstic definitiu i s’iniciï el tractament i el seguiment que indiqui el protocol en funció de la patologia detectada. Aquests protocols han estat elaborats gràcies a la col·laboració dels responsables dels serveis de: Pediatria, Hematologia i Anàlisis Clíniques.

Aquest tipus de tecnologia, a més de les patologies que són obligatòries segons la normativa vigent, permet detectar, en la mateixa mostra i al mateix temps, la majoria de malalties relacionades amb el metabolisme dels aminoàcids i amb la beta-oxidació dels àcids grassos; per la qual cosa, s’informarà també de qualsevol sospita de patologia que es detecti.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 02/06/2016]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]