Categoria: Noves tecnologies

La consellera de salut felicita l'equip de Son Espases que va reimplantar amb èxit un braç a un pacient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director assistencial del Servei de Salut, Nacho Garcia, han felicitat part de l'equip de professionals de l'Hospital Universitari Son Espases que va participar en el procés per reimplantar amb èxit el braç a un pacient de 22 anys que havia patit un accident de motocicleta a Formentera. Aquesta ha estat la primera vegada que s'ha fet una reimplantació d'aquest tipus a les Illes Balears.

La consellera, que ha conversat en el seu despatx amb els professionals, ha volgut conèixer els detalls del procediment i la complexitat de la logística que va suposar l'operació, la qual va ser un èxit gràcies a l'excel·lent coordinació de tots els equips.

Cal recordar que, després de l'accident, personal del SAMU 061 va atendre in situ el pacient per estabilitzar-lo i el va traslladar a Son Espases. També es va encarregar de transportar i conservar l'extremitat amputada en condicions idònies perquè es pogués reimplantar.

Una vegada a l'Hospital, durant una intervenció que va durar més de 12 hores, cirurgians vasculars, cirurgians plàstics, traumatòlegs, anestesiòlegs i personal d'infermeria varen participar en la reimplantació total de l'extremitat superior esquerra del pacient.

Després de la intervenció quirúrgica, el jove va romandre ingressat una setmana a la Unitat de Cures Intensives fins que es va estabilitzar i va començar a recuperar la sensibilitat de l'extremitat reimplantada. De la UCI el pacient va passar a la planta d'hospitalització, on traumatòlegs i cirurgians plàstics en supervisaren l'evolució. El pacient va rebre l'alta el mes d'octubre i ara està en fase de rehabilitació.

A la reunió han assistit Guillem Salvà Coll, traumatòleg; Miguel Ángel Cámara, traumatòleg; Miguel Blanquer, cirurgià vascular; Luís Miguel Marco, anestesista; Julio Belmonte, anestesista; Juan José Iglesias, infermer, Francisco de Asis Merchan, infermer, i Antonia Pulido, auxiliar d'infermeria.

[Font: Conselleria de Salut. 17/11/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*04/10/2016 - Son Espases reimplanta amb èxit el braç a un pacient.

Què en diu la premsa
*17/11/2016 ibizadiario.info - La consellera de Salud felicita al equipo médico que reimplantó un brazo a un joven en Son Espases.