Categoria: Noves tecnologies

Son Espases incorpora una nova tecnologia per millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una nova tecnologia per evitar errors en l'administració de la quimioteràpia i, així, millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic a l'Hospital de Dia.

Es tracta d'una tauleta (PDA) amb control remot i tecnologia Wi-Fi que transmet la informació de la PDA a la bomba infusora. Controla i gestiona tota la informació relacionada amb el pacient, el professional d'infermeria i el fàrmac, i monitora i registra tota la informació relacionada amb el tractament a fi de detectar qualsevol error o incidència que es pugui produir.

Son Espases és el primer hospital de les Illes Balears i el segon de l'estat que ha adquirit aquesta tecnologia i l'ha posada en funcionament.

El procediment habitual amb citostàtics es basa en la prescripció mèdica del tractament, l'elaboració de la quimioteràpia i l'administració del tractament. Aquest darrer punt no compta amb tecnologia informàtica i és on la nova eina duu a terme la seva funció. El control remot rep els paràmetres de cada tractament i, posteriorment, identifica el pacient, el professional d'infermeria i el fàrmac. A continuació, el dispositiu, connectat al sistema, rep la programació per Wi-Fi, això evita qualsevol tipus d'equivocació, a la vegada que es monitora i registra tota la informació del tractament en temps real. Així, el personal d'infermeria rep, immediatament, qualsevol incidència o alarma perquè actuï segons les necessitats; a més, les dades del pacient queden registrades en el sistema informàtic. D'aquesta manera, es compleix correctament l'assignació del pacient, el fàrmac correcte, la dosi adequada, la via correcta i el temps assignat.

OncoSafety funciona a l'Hospital de Dia d'Oncologia des de l'any passat i ha realitzat, satisfactòriament, el seguiment de dos-cents pacients.

[Fonts: Servei de Salut de les Illes Balears. 02/01/2017 - Hospital Universitari Son Espases. 09/01/2017]

[Fotos: IB-Salut - Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*
04/01/2017 Mallorcadiario.com - Son Espases incorpora un aparato que mejora la quimioterapia.
*03/01/2017 Diario de Mallorca - Son Espases perfecciona la quimioterapia.
*02/01/2017 Diario de Mallorca - Son Espases mejora la quimioterapia con la tecnología 'Oncosafety'.
*02/01/2017 Última Hora - Son Espases incorpora una tecnología para mejorar la quimioterapia.