Categories: Noves tecnologies, Qualitat

Trasllat en avió ambulància d'un pacient amb oxigenació extracorpòria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 61 va coordinar un trasllat aeri d’un pacient de 61 anys, amb la tècnica d’oxigenació extracorpòria (ECMO) des de l’Hospital Can Misses a l’Hospital Vall d’Hebron (Barcelona).

Aquest paciente es trobava amb fracàs respiratori per pneumònia i va ser transportat d’urgència la matinada del día 13 de febrero, amb un avió ambulància B-252.

El dispositiu del SAMU 061 es va activar a les 20.30 hores del dia 12, després que el pacient ingressàs a l’UCI de l’Hospital Can Misses i es decidís traslladar-lo a Barcelona.

Durant el trasllat li van aplicar la tècnica ECMO (sigla per la denominació en anglès extracorporeal membrane oxygenation), sistema d’assistència mecànica circulatòria i respiratòria extracorpòria, per donar suport cardíac i respiratori per tractar la insuficiència pulmonar, una tècnica complexa per donar suport cardíac i respiratori —concretament substituint la funció dels pulmons i del cor en l’oxigenació de la sang— a pacients que tenen aquests òrgans afectats greument i que no poden desenvolupar una funció normal per si mateixos.

La Gerència del 061 ja va coordinar altres dispositius amb la tècnica ECMO, el mes de novembre de 2019.

[Font: Conselleria de Salut. 13/02/2020

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*14/02/2020 ultimahora.es - Complejo traslado de un paciente desde Ibiza a Barcelona.
*13/02/2020 noticiasmallorca.es - El SAMU 061 coordina el traslado en avión ambulancia de un paciente con oxigenación extracorpórea.
*13/02/2020 periodicodeibiza.es - Realizado el tercer traslado de un paciente de Ibiza con oxigenación extracorpórea.

Notícies relacionades